Kova Dolunayı 12 Ağustos Cuma günü saat 04:35’de gerçekleşecek. Dolunaya bu kez Satürn eşlik edecek. Bu sebeple Kova burcunun özelliği olan özgür bir birey olmak, haklarına sahip çıkmak, bireyselleşme ve sosyal bir insan olma isteği Satürn etkisine girecek ve baskı altında kalacak. Bu süreçte bir taraftan kendimizi adadığımız konularda engellerle karşılaşırken, bir taraftan da bu engelleri de aştığımızda kendimize yepyeni ve kalıcı bir düzen inşa edebileceğiz.

Kova Dolunayı’nda tam olarak daha önce verdiğimiz kararlarda ve davranışlarımızda ne kadar egoya yenik düştüğümüzü, ne kadar hislerimizle hareket ettiğimizi net biçimde göreceğiz. Bu dönemde ego ile kararlar verebilir. Sosyal ilişkilerimizi kırılma hatta bitme noktasına getirebiliriz. Tüm bunların sebebi ego olacaktır. 

Ayrıca bu dönemi uzun süredir emek verdiğimiz projelerin sonuca gitmesi ya da bitmesi olarak bir kırılma olarak da görebiliriz. Ya egomuza yenik düşüp her şeyi bırakacağız, ya da dikkatli davranıp finalini getireceğiz. Bu dönemde kişiliğimizin zedelenmiş olduğunu, hatta hakarete uğradığımızı da sık sık düşünebilir ve egomuzun devreye girmesini sağlayabiliriz. Konuları kibir ve ego ile karşılamadan dikkatli davranarak, enine boyuna düşünerek cevaplayalım. Bu yönde devam ettiğimiz sürece Kova Dolunayı’ndan harika bir şekilde çıkacağız. 

Ayrıca bu dönemde tansiyon ve kalp hastaları çok dikkatli olmalılar. Stres sebepli hastalıklara karşı da bağışıklığımız düşük ise kuvvetlendirelim. Çok stresli ortamlardan kaçınalım. 

Dolunaydan doğum haritalarında sabit burçların (Aslan-Akrep-Kova-Boğa) 19 derece civarında önemli vurgusu olanlar, 9-15 Ağustos, 9-15 Kasım, 5-11 Şubat, 7-13 Mayıs doğumlular daha yoğun etki alacaklar. Temmuz-Eylül1994, Mart-Mayıs 1985, Aralık 1975-Şubat 1976, Ağustos-Ekim 1966 ve Nisan-Haziran 1957 arasında doğanlar için yaşanacak olaylar daha da kadersel boyutlu olacak.

Kova Dolunayını güzel atlatmanız dileği ile…