Akshaya kelimesi anlam olarak “Ebedi” demektir. Akshaya Tritiya gününde güneş ve ayın en iyi gezegensel açıda oldukları söylenmektedir. Bugün ayrıca altın günü olarak da bilinir. Sebebi ise güneş ve ayın parlaklığıdır. Akshaya Tritiya gününün kökeni Vedik Astrolojisine dayanır. Vedik Astrolojisne göre Akshaya Tritiya gününde ay ve güneş yüceltilmiş bir durumdadır. Güneşin ve ayın enerjilerinin bu günde insanlara iyi şanslar ve başarı getirdiğine inanılır. Bunun sebebi ise Vedik astrologlarının Akshaya Tritiya gününün bütün malefik (uğursuz) günlerden arındığını belirtip bugünün hayatta iyi şans ve mutluluk getirdiğine inanmalarıdır. 

İnanışa göre Akshaya Tritiya gününde yapılan herhangi bir eylem iyi şans getirmektedir. Satın alınan bir eşya, girişilen bir iş, her ne yaparsak bize şans olarak dönecektir. Akshaya Tritiya günü ayrıca maneviyat günü olarak da bilinir. Yapılan meditasyon, manevi faliyetler ve duaların gelecekte de iyi şans elde etmeye yardımcı olacaktır. Bugünü anlamlandıracak olursak tam olarak yeni bir başlangıç diyebiliriz, Akshaya Tritiya gününde başlayan bir şans ya da refah zincirinin ileride de devam edeceğine inanılır. Yeni bir girişime başlayıp kendimiz için önemli bir şeyler almak, dünya evine girmek, arazi satın almak, altın almak gibi yatırımlar bugün için çok önemlidir. Özellikle insanların büyük bir çoğunluğu için Akshaya gününde alınan altının önemi çok büyüktür. Altın, çok geçmiş zamanlardan günümüze kadar servet ve statü simgesi olduğundan bugün satın alınan altınların gün gün artacağına ve bereket getireceğine olan inanç çok derindir. 

Akshaya Tritiya gününde yapılan iyilikler ve yardımlar da çok önemlidir. Bu zaman diliminde yapılan yardım ve iyiliklerin dönüp dolaşıp fazlasıyla sizi bulacağına olan inanç çok fazladır. Vedik Astrolojisinde vermenin almaktan çok daha güçlü bir enerji getireceğine ve iyilik yapmanın önemine vurguda bulunulmuştur.

2022 senesi içinde Akshaya Tritiya günü başlangıç olarak 3 Mayıs 2022 saat 02:48 tarihinden 05:02 saatine kadar devam etmektedir. Bugün içinde yukarda yazdığımız olaylara satın almaya, yatırım yapmaya, ortaklıklar kurmaya ve yardımlarda bulunmaya özen göstermek iyi şansı sizlere getirir ve şansı devam ettirir.