Mars 30 Ekim itibari ile ikizler burcunda geri hareketine başladı. Yaklaşık 76 gün sürecek bu gerileme 14 Ocak’a kadar devam edecek. Mars bu süreçte tutulmaların ve Güney ay düğümünün yöneticisi olacağından, kadersel etkileri karşımıza getirerek değişim ve dönüşümlerin öncüsü olacak.

 Ayrıca Mars retrosu ikizler etkisinde olacağından dolayı ikizler burcunun temsil ettiği konular gündeminizde olabilir.

İkizler burcu zihinle, düşüncelere, duygularla iç içedir. Bu dönemde iç dünyaya fazla dönük ve duygularınızı çok şiddetli yaşayabilir, agresif tutumlar sergileyebilirsiniz. 

Mars, mücadeleyi, gücü, savunmayı ifade eden bir gezegendir. Bu gezegenin özellikle İkizler burcu etkili olması çevrenizdeki kişilerle gireceğiniz mücadelelere, anlaşmazlıklara, seslerin yükselmesine sebebiyet verebilir.

Mars ortalama 2 yılda bir geri hareket ettiğinden ve bu geri hareketi ikizler burcunda olduğundan dolayı etkisi oldukça güçlüdür. Enerjiniz düşük olabilir, harekete geçmekte zorlanabilirsiniz. 

Cinsel isteklerde, libidolarda düşüşler yaşanabilir. Sebepsiz öfke nöbetleri sıklaşabilir.

Bu dönemde spora başlamak rahatlamanız için iyi bir girişim olabilir. Ancak Mars gerilerken spor sakatlıkları çok fazla yaşanabilir. Bu yüzden ağır antrenmanlar yerine daha sakin, nefes odaklı esnemeler yapabilirsiniz.

İkizler burcunun temsil ettiği medya ve iletişim alanlarına da dikkat. Hacklenmeler, dijital işlerde aksaklıklar, dolandırıcılıklar sıklaşabilir. Sosyal medya kullanımlarınıza her zamankinden fazla dikkat etmekte fayda var.

Mars retrosu eskinin geri dönüşünü de temsil eder. Geçmişinizdeki kişiler yeniden hayatınıza girmeye çalışabilir. 

Eski ilişkiniz yeniden canlanabilir veya aranıza mesafe koyduğunuz eski bir arkadaşınız geri dönebilir. Bu geri dönüşlerin kalıcı ve olumlu etkisi de olabilir.

Bir bakıma hayatınızda sürekli ertelediğiniz, ilerlemediğini düşündüğünüz her konu Mars retrosunda hız kazanacaktır. Daha barışçıl ve sakin olup kendinizle ilgilenmek, planlar yaparak hedefe geçmek için uygun bir dönem olabilir.

Dünya geneline bakıldığında; hapishaneler, af yasası, vergi affı, sağlık düzenlemeleri gibi konular gündeme gelebilir. Ukrayna – Rusya arasında devam eden gerilimin seyri değişebilir. Mültecilere yönelik saldırılar, sınırlarda hareketlilik, ünlülerle ilgili skandallar ve sosyal medyada uygulanacak sansürlerle karşılaşabiliriz.

Ocak ayına kadar mümkün oldukça sakin kalın, ani kararlardan uzak durun, sorumluluk alın ve akışa güvenin.

Keyifli, sağlıklı ve mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle!