KOÇ-KOÇ UYUMU
Koç burcu karakter olarak eğlenmeyi, risk almayı ve uçlarda yaşamayı seven bir burçtur. Bir koç burcu olarak diğer koç burçlarıyla enerjiniz aynı düzeyde olacağı için çok iyi anlaşırsınız, aynı aktivitelerden zevk alırsınız. Gerek arkadaşlık ilişkinizde gerekse aşk ilişkinizde birbirinizi konuşmadan da anlayabilir ve eğlencenin dibini sıyırabilirsiniz.

KOÇ-BOĞA UYUMU
Ateş grubu burçlarından Koç ile Toprak elementinin simgelerinden Boğa burcu ilişkisi zıt kutupların birbirini çekmesi şeklinde özetlenebilir. Koç burcu yapısı gereği hareketli ve enerjiktir. Boğa burçları ise dingin ve sakin olmayı severler. Bu nedenle bir koç burcunun boğa burcunu hayatına alması dinlenmek istemesiyle alakalı olabilir. Başlarda çok güzel vakit geçirseniz de bir süre sonra Boğa burcunun sakinliği sizi sıkabilir ve rutine girdiğinizi hissedebilirsiniz. Zıtlıklardan kaynaklı yürütmesi zor bir ilişki olabilir.

KOÇ-İKİZLER UYUMU
Koç burcunun enerjisi İkizler burcunun neşesiyle birleşince ortaya çok eğlenceli, deli dolu fakat bir o kadar da tatlı bir arkadaşlık veya aşk ilişkisi çıkabilir. İkizler burcu da Koç burcu gibi çabuk sıkılan ve yeni heyecanlar arayan bir burçtur. Bunun gibi ortak özellikleri fazla olduğu için bu iki burç çok güzel vakit geçirirler. Koç burcunun liderlik takıntısını dert etmeyecek nadir burçlardan biri de ikizlerdir. Bu nedenle arkadaşlık veya aşk ilişkisi de olsa birbirinizi bulduğunuzda güzel ve neşeli günler sizi bekliyor demektir.

KOÇ-YENGEÇ UYUMU
Yengeç burçları duygusal iniş-çıkışlarıyla ünlenmiştir. Bir Yengeç burcuyla herhangi bir ilişkiye başlayan Koç burçları öncelikle sabırlı olmayı öğrenmelidir. Bu ilişkide Yengeç burcu terk edilme korkusunu, Koç burcu ise özgürlüğünün kısıtlanma korkusunu aşabilirse iyi özelliklerini birbirlerine aktarabilirler. Böylece Koç burcu daha duygusal, Yengeç burcu ise macera dolu ve canlı bir ilişki yaşayabilir.

KOÇ-ASLAN UYUMU
Koç-Aslan ilişkisini üç kelimeyle özetlemek gerekirse; güç, enerji dolu ve heyecanlı diyebiliriz. Her iki burcun da egosu yüksektir, ikisi de lider olmak ister. Fakat bu güç çatışmalarını geri planda bıraktıklarında enerjik, yeni heyecanlarla dolu eğlenceli bir ilişkinin kapısı aralanmış demektir. Koç burcunun yıldırım aşkı yaşaması ancak bir aslan burcuyla mümkün olabilir.

KOÇ-BAŞAK UYUMU
İnce eleyip sık dokuması ve titizliğiyle ünlü Başak burçları Koç burçlarının hayatına girmiş büyük bir şans demektir. Koç burçları egosunu bir kenara bırakıp Başak burcunun titizlikle hazırlanmış tavsiyelerini dinlerse hayatta neyle karşılaşırsa karşılaşsın çok başarılı olacak ve parlayacaktır. Başak burcuyla herhangi bir tartışmayı kazanmanız pek olası değildir. Zaten onların derdi de kazanmak veya kaybetmek değildir. Siz sadece Başak burcuna güvenin ve sizi yükseltmelerine izin verin.

KOÇ-TERAZİ UYUMU
Koç burcunun fevri tavırları karşısında son derece sakin bir terazi burcu yüzyıllarca kıpırdamadan durabilir. Terazi burcunun dürüst ve sakin tavrı sinirlerinizi bozmasın. Siz de ona aynı sakinlik ve dürüstle yaklaşmaya çalıştığınız sürece mutlu bir ilişkiye sahip olabilirsiniz. Çılgınlığınızı bir kenara, kendinizi ise Terazi burcunun sakin ve canlı kollarına bırakın.

KOÇ-AKREP UYUMU
İki sabit fikirli burç bir araya geldiğinde pek hoş şeyler yaşanmayabilir. Bu iki burcun ilişkisinde iki tarafın da üst düzeyde çaba göstermesi gereklidir. Akrep burçları sabırlıdır ve karşısından da aynı sabır ile emeği görmek ister. Koç burçları ise bir kişiye sonsuz emek vermekten, tırnaklarıyla kazıyarak keşfetmekten pek hoşlanmayabilir. İmkansız değil fakat emek isteyen bir ilişki olduğunu belirtmemizde fayda var.

KOÇ-YAY UYUMU
12 burçtan sizin için yaratılmış olanı Yay burcu olabilir. İkiniz de enerjik, hayat dolu ve sürprizlerden hoşlanan karakterde burçlarsınız. Sizin katı sabit fikirlerinizin aksine Yay burcu esnekliği ve açık sözlülüğü ile ayaklarınızı aynı anda hem yerden kesen hem de yere sağlam bastıran bir ilişkiniz olabilir. Yay burcu size benzer özelliklerinin dışında iyimser ve heyecanlı halleriyle sizi kendine hayran bırakabilir. Harika bir arkadaşlık veya aşk ilişkisi sizleri bekliyor.

KOÇ-OĞLAK UYUMU
Oğlak burçları sakin ve tedbirli adımlar atmaktan hoşlanırken, Koç burcunun deli dolu halleri onları korkutabilir ve yorabilir. Koç burcunun iyimser yapısı Oğlak burcunun karamsarlığıyla çatışacaktır. Burada önemli olan iki uç arasında dengeyi yakalayabilmektir. Bu denge yakalandığı taktirde eğlenceli ve aynı zamanda sağlam bir ilişkinin temelleri atılabilir.

KOÇ-KOVA UYUMU
Benzer özellikler taşıyan Koç ve Kova burçları birlikte harika vakit geçirebilir. İki burcun da özgürlüğe olan düşkünlüğü, eğlenmeyi sevmeleri ve yenilikçi bakış açıları ortak özelliklerindendir. Koç burcunun lider olma tutkusunun aksine Kova burcu liderlikle pek ilgilenmez. Kova burcunun ne yapacağının pek belli olmaması canınızı sıkabilir. Fakat buna aldırış etmeden hayatın tadını beraber çıkarabilirsiniz.

KOÇ-BALIK UYUMU
Balık burcunun uyumlu karakteri Koç burcuna çok iyi gelebilir. Ayrıca Balık burcu liderin Koç burcu olması konusunda da hiçbir sıkıntı çıkarmaz, hatta bundan memnun olur. Balık burcunun belki de sizi zorlayacak tek yanı hassaslığı ve duygusallığı olabilir. Koç burcunun kafasına takmayacağı olaylara Balık burcu çok kırılabilir ve bunu onarmak pek kolay olmayabilir. Hassasiyetinize dikkat ettiğiniz sürece keyifli bir ilişkiyi Balık burcuyla paylaşabilirsiniz.