Geçmişte insanlar dünyayla ilgili pek çok gizemi aydınlatmak için gezegenlerin konumlarını incelemiş ve çıkarımlar yapmışlardır. İncelenen konulardan birisi de insanların ruh hali, karakteristik özellikleri ve bunu etkileyen parametrelerdir. Filozoflar bu incelemeler sonucunda insanların zihinsel gelgitlerinin sebeplerinin ay döngüsünden kaynaklandığı çıkarımını yapmışlardır. Ayın farklı konumlarına göre insanların zihinsel faaliyetlerini değerlendirmeleri sonucunda ay burçları ortaya çıkmıştır. İngilizce’de mental olarak stabil olmayan ve tuhaf davranışları olan kişilere “lunatic” denmesinin nedeni de ay döngüsü araştırmalarına dayanmaktadır. (Ay döngüsü=lunar cycle)

 

AY BURCU NEDİR?

Ay burcu, doğdumuz anda ayın bulunduğu konuma göre belirlenir. Ay burcu ayrıca astrolojik kimliğimizi belirlemede güneş ve yükselen burçlar kadar önemlidir. Hayatımızdaki duygusal hassasiyetler, alışkanlıklar, hobiler ve fiziksel durumumuz hakkında bilgiler verir.

AY BURCU NİÇİN ÖNEMLİDİR?

Ay burcu, duygularımızın yaşadığımız deneyimlere verdiğimiz duygusal tepkimelerin yansımasını bize gösterir. Ay burcumuz duygusal beslenme kaynaklarımızla doğrudan bağlantılıdır. Güneş burcu koruma sahiplenme ve güçlü yanlarımızı temsil ederken ay burcu daha çok iç dünyamızı yani merhamet, şefkat ve vicdanımızı temsil eder. Güneş burcunun yanında ay burcumuzu da bilip anlamak duygusal dünyamızı ve kendimizi daha iyi anlamamıza yardımcı olur. Örnekle anlatacak olursak, kişi doğduğu anda güneş ve ayın birbirine karşıt olması durumunda dolunay insanı olarak adlandırılır. Dolunay insanlarının hayatında zıtlıklar ve karşıtlıklar merkezdedir. Yeni ay insanları ise güneş ve ayın birbirine çok yakın olduğu zamanda doğmuştur ve genellikle coşkulu heyecanlı bir karaktere sahiptirler. Yeni aydan önceki karanlık ay döneminde doğan kişilerin ise hayatında kadersel unsurlar ön plandadır.

 

AY BURCU HESAPLAMASI NASIL OLUR?

Ay yaklaşık iki buçuk günde bir burç değiştirir. Doğduğumuz andaki ayın konumunu belirleyerek ay burcumuzu hesaplayabiliriz. Ancak ay burcunu hesaplayabilmek için uzmanlar tarafından doğum haritasının çıkartılması gerekmektedir. Bu uzun ve zorlu işlem yerine sizler için hazırladığımız doğum haritası tablosunu inceleyebilirsiniz.