ASTROLOJİ NEDİR?


Astroloji; gök isimlerinin canlı ve cansız varlıklar üzerindeki etkilerini araştıran bilim dalıdır. Tarih boyunca insanoğlu astroloji ile ilgilenmiş ve astroloji ilmini ortaya koymuştur. Astroloji geçmişte çok uzun süre boyunca astronomi ile aynı bilim dalı sayılmıştır. Astronomi yaklaşık astrolojiden 6000 yıl sonra keşfedilmiştir, yani astroloji çok daha eski bir bilim dalıdır. İnsanlar henüz gökyüzünü keşfetmeden astroloji ile ilgileniyordu.
Günümüzde ise astronomi, uzaklıkların, büyüklüklerin, kütlelerin, hareketlerin, hızların, yerlerin ve teleskop gibi aletlerle ölçülen bu gibi gözlemlere dayanan kavramların bilimidir. Bu yüzden astronomi nesnel bir bilim olarak adlandırılmak zorundadır. Bu yüzden horoskop haritasının çıkarılması gerçekten astronomik bir süreçtir. Horoskopun çizimi ve açıklanması astrolojik bir süreçtir. Gezegenlerin arasındaki açılarla ve bu açıların insanlar üzerindeki etkileri ile ilgilidir.
Burçlar ise evleri ayırmanın bir yoludur. Evlerin ayrılması doğum yerine bağlıdır. Burçlar olayların alanını göz önünde tutarken doğum yeri yani evler, olayların meydana geldiği yerlerdir. Astroloji evrende herkesin simetri ve uyumun bir parçasını oluşturduğunu öğretir. Bu sebeple astrolojiyi bize hayatın açıklanmaya ihtiyacı olan yerlerinde bize doğru yolu gösteren bir bilim dalı olarak nitelendirmeliyiz. Astroloji bize gezegenlerle ilgili belirtiler yardımıyla kendimiz hakkında bir şeyler öğrenme fırsatı sunarken kendimizi daha iyi tanımamızı belki de yeni özelliklerimizi keşfetmemizi sağlar.
Astroloji asla kader değildir, her şey insanın kendi öz iradesine bağlıdır. Astroloji dönemleri inceleyen ve olabilecek hastalıkları, şanslı anları, doğum haritanızda sizi kısıtlayan alanları ve gecikmeleri gösterir. Bu bilgiler doğrultusunda nasıl hareket edeceğiniz, neler yapacağınız tamamen sizin iradenize bağlıdır. Gezegenlerin iyi açılar yaptığı zamanlarda siz hiçbir şey yapmamayı seçerseniz bu fırsatı kaçırabilir, kötü açılar yaptığında ise gayret ederek tüm zorlukları aşabilir ve kendi içinizdeki gücü keşfedebilirsiniz.
Astroloji bir fal ya da popülist bir yaklaşım değildir. Yaşamın ilk anından son anına kadar etkili olan gök enerjisinin yaşamımıza yansımasıdır. Bizler bu enerjinin ne kadar farkında olursak yaşamımızın kalitesini o kadar geliştirip yükseltebilir, kendimize bir yön çizebiliriz. Astroloji insanların özelliklerini yansıtır, yeteneklerini ve zayıf yönlerini açıklar. Astrologların görevi ise burçlar ve yıldızlardan yararlanarak bir yıldız haritası çıkarıp bir pusula olmaktır, yol göstermektir. Astroloji kendi alanında uzmanlık alanlarına ayrılmış bir bilim dalıdır.


Doğal ve Fiziksel Astroloji: Gezegenlerin med - cezir zamanlarındaki hareketlerini, hava şartlarını, atmosferin durumunu ve mevsimleri göz önüne alarak açılamalar yapan astroloji dalı.


Günlük veya Hukuki Astroloji: Ulusların, kişilerin ekonomik ve politik dönemlerinin astrolojisi.
Doğuşa Ait ve Genetik Astroloji: Bireylerin ve onların doğum haritalarını inceleyen açıklayan astroloji dalı.

Ruhsal Astroloji: Kişi doğmadan önce anne karnındayken gerçekleşen Güneş ve Ay tutulmalarının etkilerinin ruhsal yolculuk üzerindeki etkilerini inceleyen astroloji.

Saatlik Astroloji: Herhangi bir zamanda ve yerde ortaya çıkan belirli sorunları ve onları açıklamaya çalışan astroloji dalı.


Astroloji; gökyüzü evleri, burçlar ve yıldızlardan yararlanan bir bilim ve sanattır. Astrologlar bunlara göre hesaplar yapar, durumları saptar ve açıklamalarda bulunur. Her ev, her burç ve her yıldızın anlamı vardır. Binlerce yıldır biriken bilgiler günümüze kadar gelmiştir. Astrologlar da kendi bilgilerini, izlenimlerini bunlara eklemiştir. Eski uygarlıkların da Astrolojiden yararlandıklarını açıklayan türlü belgeler bulunmaktadır.

Astrolojinin başlangıcı Babillilere dayanır, Astroloji Babil'den gelmiş ve tüm dünyaya yayılmıştır. Babil'deki Magi'ler gökyüzünü bir daire olarak görmüşler ve daha sonra İdris Peygamber'in "Çarkı Felek" adını verdiği bu daireyi on iki eşit parçaya bölmüşlerdir. Her biri 30 derecelik olan bu parçalara da ev denilmiş, böylece gökyüzünün on iki evi ortaya çıkmıştır.Bu sanat eski Mısır’dan Araplara ve oradan da eski Yunanlılara geçmiştir. Daha sonra da Roma İmparatorluğu’nu etkisi altına almış zamanla bütün Avrupa ya yayılmıştır. Hindistan da yıldız biliminde çok ilerlemiş; Eski Çin de Astrolojiye büyük ilgi duyulmuştur. Çin imparatorlarının saraylarında da özel Astrologlar bulunduğu da bilinmektedir. Bu konuda Osmanlı dönemine aitte pek çok belge vardır ve dönem padişahlarının Astroloji'den faydalandığı, sarayda görevli Müneccim başlarını görevlendirdikleri de bilinen bir gerçektir.

Yıldızınız ve şansınız bol olsun…..