Merakla beklenen 2022’nin son ay tutulması, 8 Kasım saat 14.02 itibariyle gerçekleşti.  Ay duygularla, iç dünyalarımızla oldukça yakından ilgilidir. Boğa burcunda meydana gelen tutulma beraberinde Uranüs ile Satürn’ü de etki altına aldığından hayatımızda yapacağımız değişimleri ve düzenlemeleri gündeme getirmekte.

Uranüs tarafı bizi değişime zorlarken disiplin gezegeni olarak da bilinen Satürn, içinde bulunduğumuz mevcut koşulları, sorumlulukları ön plana alarak bu değişim isteğine karşı çıkar. 

 Bu iki olgu arasındaki çatışma sonucunda stresli, sıkılgan ve baskı altında hissedebilirsiniz. Boğa burcunun da çok fazla değişmeyi sevmeyen bir burç olması, hayatımızdaki değişimlere sert tepkiler verebileceğimiz bir tutulma yaşamamıza neden olabilir.

İnatçı bir burç olarak bilinen Boğa burcunda meydana gelen tutulma, bazı bitişlere de kapı aralayabilir.

 Bir süredir devam eden ilişkiniz sona erebilir veya sahip olduğunuz işinizle ilgili bir değişim yaşayabilirsiniz. Ancak iki tutulma arasında alınan kararlar pişmanlık doğurabilir. Bu yüzden bu süreçte önemli kararlar almayı ertelemekte fayda var.

Parasal yönden krizlere açık bir süreç olabilir.  10 Kasım’dan sonra tutulmanın yöneticisi Venüs’ün Neptünle yapacağı olumlu açı biraz daha rahatlamamıza yardım edecek.

Tutulmanın yöneticisi Venüs’ünde Akrep burcunda oluşu, bu dönem her türlü ilişki, ortaklık gibi konularda büyük kararlar almamaya, kriz yaratmadan sakince çözmeye işaret eder.

Önemli dönüşümlerin öncüsü olan bu tutulma her şeyin ortaya çıkmasına da ışık tutacak.  Ay tutulmaları bir olayın hem iç yüzü hem de sonucuyla bizleri karşılar. Sırlar, bastırılmış duygular yüzeye çıkabilir.

Tutulma Boğa burcunda meydana gelirken özellikle toprakla, doğa ile, çiftçilikle, arazi ile ilgili konuları öne çıkabilir. Bu alanlarda yapılacak yatırımlar, girişimler riskli olabilir. Tarımda elde edilen ürünlerin azlığı bu süreçte gündeme gelebilir.

Boğa burcu bankacılık, kaynaklar, rezervler, sanat, ticaret, borsa gibi konuları da temsil ettiği için finansla ilgili konular daha fazla öne çıkabilir. İlerleyen süreçte para piyasalarında beklenmedik ani değişimler olabilir. 

Hava yolları ile ilgili sorunlar, skandallar, uzay ve teknoloji ile ilgili gelişmeler, dijital konular, isyanlar ve grevler bu tutulmanın diğer bir ana konularındandır.

Gökyüzünün oldukça karışık olduğu bu süreçte iyice sıkışmış hissedebiliriz. 

Oldukça doğal olan bu durumu daha aşılabilir kılmak adına ani kararlar almamalı, sakinliğinizi koruyarak sizi mutlu eden şeylere yoğunlaşmalısınız.  Ve bu süreçte içinizden ne geçirdiğinize, ne dilediğinize ekstra dikkat etmelisiniz.  

Keyifli, sağlıklı ve mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle!